hoặc

Bài tập về câu giả định trong Tiếng Anh với 30 câu hỏi trắc nghiệm có đáp án đi kèm, giúp các bạn ôn tập ngữ pháp Tiếng Anh về dạng bài câu giả định. Từ đó, các bạn sẽ ôn tập và sử dụng câu giả định tốt hơn trong các bài tập, bài kiểm tra sắp tới.

Bài tập về câu giả định trong Tiếng Anh

1. I enjoyed the movie very much. I wish I ______ the book from which it was made.

A. have read            B. had read              C. should have read        D. am reading

2. You are late. If you _______ a few minutes earlier, you_______him.

A. came / Would meet                            B. had come / Would have met
C. come / Will meet                                D. had come / would meet

3. I can’t stand him. He always talks as though he_______everything.

A. knew                  B. knows                 C. has know                  D. had known

4. His doctor suggested that he ______short trip abroad.

A. will take             B. would take            C. take                        D. took

5. We might have failed if you _______us a helping hand.

A. have not given     B. would not give       C. had not given           D. did not give

6. The law requires that everyrone ______his car checked at least once a month.

A. has                   B. have                     C. had                         D. will have

7. He was busy yesterday, otherwise he_______to the meeting.

A. would come                                      B. would have been
C. could have been                                D. would be

8. If there were no subjunctive mood, English _______ much easier.

A. will be                                              B. would have been
C. could have been                                D. would be

9. ________ the fog, we should have reached our schoo1.

A. Because of      B. In spite of               C. In case of                 D. But for

10. –“What will you do during winter vacation?”

      –“I don’t know, but it’s about time______something.”

A. I decided         B. I’ll decide                C. I’d decided               D. I’m deciding

11. He was very busy yesterday, otherwise, he ________to your birthday party.

A. would come                                      B. came
C. would have come                              D. should come

12. The two strangers talked as if they_______friends for years.

A. should be        B. had been               C. have been                 D. were

13. Look! What you’ve done!You_______have been more careful.

A. should            B. may                      C. ought                        D. would

14. Without electricity, what _______?

A. will the world be like                         B. would the world be like
C. the world will be like                         D. the World Would be like

15. With your ability, you _______out the puzzle within a few minutes.

A. could have worked                           B. need have worked
B. C. ought have worked                      D. must have worked

Đáp án bài tập về câu giả định trong Tiếng Anh

1. B

2. B

3. A

4. C

5. C

6. B

7. B

8. D

9. D

10. A

11. C

21. B

13. A

14. B

15. A

16. C

17. D

18. A

19. B

20. D

21. C

22. A

23. C

24. B

25. B

26. B

27. C

28. B

29. B

30. D

Bấm nút thanks
sau đó bấm Tải xuống

Download tài liệu - chọn link phù hợp để download